ZE gaat voor het eerst uit.... vandaag..vanavond...

(Als eerste we nemen geen hond, de hond is van mijn nichtjes. Ik ben geen dierenliefhebber..)

Goed, ik wil het dus even hebben over Nona.
Ok, ook weer niet Nona perse, maar meer het feit dat ze ouder wordt.
Ja, ik weet heus wel dat ze ouder wordt, zeg ik vaak tegen mezelf, maar het gaat zo snel.

Het punt is nu dat het mutsje 13 jaar is en er is een disco, vanavond, kinderdisco!
Dit houdt in dat ze wat nieuws MOET hebben (wat ze niet krijgt, want ze heeft genoeg), dat ze bij haar vriendinnetje wilt slapen (wat niet mag, want eerste keer uit is een happening en wil ik moppie gewoon thuis), dat bij haar vriendinnetje wil om kleden en dat vader van vriendinnetje hun wegbrengt (hier ben ik nog niet over uit, want dat houdt in dat ik haar niet zie weggaan).

Kinderen van 12 tot 15 jaar mogen komen en er wordt geen alcohol geschonken (pffff opluchting).
Tegen 20:00 uur brengen we haar (of niet) en tegen 00:00 halen we haar op (dat 100% zeker).
Mutsje vond 00:00 helemaal geen goede tijd, nope ze wil liever om 01:00 of 01:30 gehaald worden. Dacht het niet, er komt een tijd dat ze vaker weg is en die tijd is er nog niet.

Eerst werd er ergens anders in onze 'stad' ook kinderdisco gehouden. Pfff de verhalen die je af en toe hoorde. Jochies van 14 jaar waar de hormonen al zo aanwezig zijn dat je denkt, jij moet achter slot en grendel!!! en daar blijven tot je 30 bent ofzo.
O en haar broer, Sinyo, nee die wilt niet, die houdt er niet van.

Ze gaat dus vanavond.
Het is alleen, tja hoe zal ik het zeggen...

IK VIND HET MAAR NIETS!!!!

Ja, ik kan er niets aan doen... wil haar echt tot haar 30ste binnenhouden.....

Toaske  – (4 maart 2011 om 19:57)  

Lijkt me best wennen inderdaad. Maar is ze dan nog nooit naar bijvoorbeeld een kinderdisco geweest. Oudste gaat daar morgen weer heen: carnavallen!

Evelyn  – (5 maart 2011 om 12:17)  

Ik kan het me helemaal voorstellen! Ik heb hier thuis dus twee van die testosteronbommetjes! En ik vond het al lastig om Oudste te laten gaan. Jongste taalt er nog niet echt naar. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik jongens heb. Geen dochter waar die ventjes met hun tengels aan willen zitten, pfoeiw! Hoop dat je de avond goed door bent gekomen, ghehehe..!

Running Rapunzel  – (5 maart 2011 om 15:33)  

Ik kan me er van alles bij voorstellen! Ik heb altijd moeite met loslaten (dingen voor het eerst alleen mogen). Ik heb alleen maar jongens en ik denk dat het niet uitmaakt: voor jongens lijkt het me net zo eng. Maar ik heb geen dochters: misschien voelt het voor dochters wel anders...

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP