Omdat ik een moeder ben

Ik heb een zaadje in mijn maag, althans ik ga er van uit dat het er is. Nee, niet er vanuit, ik weet zeker dat het er is. Het zaadje is rustig, totdat ik een bepaald 'gevoel' krijg. Ik weet bijna zeker dat elke moeder zo'n zaadje in haar buik heeft.. ergens.

Het zaadje wordt ook wel gerefereerd als 'moederlijke instinct'. Iedereen wordt met dit zaadje geboren, maar wanneer je moeder wordt is het er voor altijd en staat het vast. Naarmate de kinderen groeien wordt het zaadje ook steeds groter.

Het zaadje komt tot leven wanneer je al moeder het gevoel hebt dat 'iets niet klopt'. Dat je het gevoel hebt dat er meer aan de hand is dan dat er gezegd wordt.

Dat gevoel had ik ongeveer 13 jaar geleden. Onze dochter was nog geen 4 maanden oud en ze was futloos. Haar gulzige drink momenten werden gereduceerd van 8 flessen naar nog niet eens 1. Ze hoestte heel erg en was flink verkouden.
In de middag was ik naar de dokter geweest en hij zei; 'Het is een verkoudheid, geef haar paracetamol en het komt in orde'.

Eerst was ik gerustgesteld, maar naarmate de dag verstreek vertrouwde ik het niet. Ik gaf haar eten met een lepeltje, maar ze spuugde het weer uit. Ik probeerde haar water te geven, ze wilde het niet. Spelen kwam er ook niet van, want haar lichaam leek de hele tijd moe. Ze was niet zichzelf, ik zag het en het zaadje groeide.

Ik wilde de dokter bellen, maar het was al na 5en dus dat kon niet. Toen maar de avonddokter gebeld en gevraagd om meteen langs te komen. Daar aangekomen werd eerst gezegd dat ze verkouden was, maar het zaadje bij mij ging niet weg het groeide. Ik vroeg wat het nog meer kon zijn en vertelde dat ze futloos was, niet dronk, ze piepte en er waren meer 'andere' dingen met haar. De avonddokter zei toen dat ik voor de zekerheid maar langs het ziekenhuis moest met haar.

Zo gezegd zo gedaan echter bleek dat ze haar zowiezo wilden houden, omdat ze dat altijd doen bij kinderen die in de avond komen. Toen moest ik wel even slikken, maar het maakte mij niet uit, want het zaadje was er nog! Na een onderzoek (of meerdere) bleek dat ze het RS had en knap ernstig.

Wat was ik blij met het zaadje in mijn maag, wat was ik blij dat ik toch nog de dokter belde, langs ging en bleef zeuren. Ik had echt niet met een kluitje het riet in gestuurd moeten worden, want ik was gaan stampvoeten. Dat allemaal door dat zaadje, het moeder instinct.

Ze heeft een week in het ziekenhuis gelegen en ze had het aardig te pakken. Haar eerste Sinterklaas vierde ze daar.... Het belangrijkste was, dat ze helemaal gezond is geworden.

Waarom ik hier ineens aan moest denken? Omdat ze nu een temperamentvolle tiener is, die weet wat ze wil.

27032011-IMG_1538

Layla  – (2 mei 2011 om 22:50)  

moeder instinct... een goede moeder voelt alles aan

Running Rapunzel  – (2 mei 2011 om 22:52)  

Oef, die foto. Wat een mooie meid! En oh, wat omschrijf je dat mooi, dat zaadje....ik heb 'm ook en ik heb 'm nodig gehad.

RS. Bah. Mijn Middelste heeft het geahd maar wa godzijdank al 6 maanden oud....we zijn er met relatief weinig kleerscheuren doorheengekomen.

Maar ik vergeet het nooit meer. Hoe ziek hij was.

als hij zo oud is als jouw mooie dochter zal ik vast ook nog terugdenken aan de rit naar de dokterpost...

Salty Letters  – (2 mei 2011 om 23:20)  

Wat een kei van een meid.
En van wie zou ze dat hebben?
;)

Nishana  – (2 mei 2011 om 23:31)  

woooow wat heb je dat mooi geschreven!
ze is een hele grote mooie meid geworden waar je trots op mag zijn!

hou van jullie <3

x Nishana

DharSon  – (3 mei 2011 om 08:10)  

@Layla, dat klopt inderdaad!
@Rapunzel, gelukkig dat we het hebben he. Ja, verschrikkelijk he als ze het hebben. Zo sneu vond ik haar.
@Salty Letters, hahaha ik denk van moi! :)
@Nishana, dank je wel! :) Wij <3 ook van jou!
@Claudia, dank je wel.

Evelyn  – (3 mei 2011 om 11:05)  

Mooi he, instinct. Wat een prachtige dochter heb je! Heb je al bodyguards ingehuurd voor als ze op stap gaat? :-)

ChoCho  – (3 mei 2011 om 16:13)  

mama knows best ! - nu de doktoren nog overtuigen ...

Anoniem –   – (3 mei 2011 om 16:40)  

Dat moederinstinct toch :) Ik ben blij dat er sommige mensen nog naar luisteren. Heb je goed gedaan zeg! Ze heeft wel wat aan je te danken...

Toaske  – (3 mei 2011 om 21:39)  

Heel goed dat moederinstinct! Mooie meid!

Trudy  – (11 mei 2011 om 18:39)  

Mooi meisje! Maar goed dat je vertrouwde op je moederinstinct!!

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP