Het nieuwe opstaan.

De wekker gaat op verschillende plekken in ons huis. Eerst in onze kamer, dan in de kamer van Nona, daarna volgt die van Sinyo.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de wekker 9 van de tien keer niet hoor. Dit was vroeger al zo en er is in die tijden niets veranderd. Het ging beter toen ik pas moeder was geworden, maar vanaf het moment dat het niet meer hoefde heeft mijn lichaam het ook uitgeschakeld.

Maar goed, wanneer de wekker in de kamer van Nona afgaat dan hoort zij daar ook helemaal niets van. Ik hoor Sinyo uit de kamer schuifelen en mompelen terwijl hij naar haar kamer loopt, vervolgens hoor ik daar geroezemoes en een gepikeerde Nona die 'Ga weg' roept. Sinyo loopt terug naar zijn kamer, maar heeft wel de wekker in haar kamer uit gedaan.

Man of ik beginnen vroeg, dus het is dan aan ons de taak om haar wakker te maken, vanochtend was ik aan de beurt. Ik schud haar, ze wordt niet wakker, ik doe haar lamp aan en ik hoor gemompel, trek haar dekbed weg en ze gaat protesteren. Aha, ze beweegt, ik ga naar de badkamer en hoor Man wakker worden en haar kamer in gaan, het ritueel herhaald zich en Man loopt gaat douchen.

Na een minuut of 5 gaat ze haar bed uit, eerst nog slaapdronken, zuchtend en zich afvragend waarom het allemaal zo vroeg moet, loopt ze de badkamer in. Wanneer ze daar klaar is, is ze klaarwakker en mag de dag beginnen. Ze kleedt zich aan en loopt na veel getreuzel, gemuts en gedoe naar beneden.

Sinyo is ondertussen ook al opgestaan en bezig met zijn ding, hij hoort de wekker en gaat er zelf uit.

Ja, van basisschool naar middelbare is ook een verschil van begintijd.
Stond de wekker eerst tegen 7 uur en kon ze half 8 beneden zijn, nu staat de wekker op half 7 en moet ze 7 uur beneden zijn.
Half 8 gaat namelijk de bel en staat haar vriendinnetje voor de deur.....

Ze kan er nog niet aan wennen....

De Repel  – (2 september 2010 om 10:37)  

Grinnik, en dan is het na de vakantie al helemaal wennen!

Hier zijn de oudste twee Daltons altijd vroege vogels: nooit anders geweest. De enige uitslaper is Popeye, die moet ik altijd zijn bed uit timmeren: dat wordt wat als hij naar school gaat en ik durf niet eens te denken over de pubertijd!

Toaske  – (2 september 2010 om 11:29)  

Ik ben ook zo'n slechte uit bed komer. Moet minstens een keer of drie snoozen hoor en dan nog vind ik het niet tof.

Nicole  – (2 september 2010 om 12:35)  

Ik heb een wekker, en vervolgens treed ik op als wekker voor alle kinderen!

Roelien  – (2 september 2010 om 15:30)  

Zo lastig die overgang van basisschool naar middelbare...

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP