Dochter, moeder en make-up.


Mijn dochter van 12 is al helemaal into de makeup. Niet dat ze het dagelijks op haar snoet mag smeren, maar met een feestje mag ze mascara op of een beetje oogschaduw. Overigens mascara opdoen bij haar is een ramp, ze heeft nl. hele hele lange wimpers. Wanneer je dus tegen haar zegt "Kijk eens om hoog" dan vliegen haar wimpers, met pas opgebrachte mascara, meteen tegen haar ooglid en moet je het meteen weghalen.

Ik denk dan weleens terug aan vroeger toen ik klein was. Ik mocht van mijn moeder ook af en toe make-up op naar feestje of speciale gelegenheden.

Mijn moeder ging bij mijn zus en mij dan een beetje oogschaduw en mascara doen.
Mijn moeder is iemand die altijd verzorgd het huis uitging en naar feestje was het helemaal op en top.
Haar haar was vaak al helemaal omhoog (zoals Madge in de Simpsons) gedaan en dan begon ze aan haar makeup.
Eerst haar wenkbrauwen, dan ging ze aan de slag met een scheermesje.... Ik weet nog goed dat we een keer een verschrikte "Ooooooo" hoorde uit de badkamer. Toen we gingen kijken bleek dat ze een heel stuk van haar wenkbrauw eraf had gehaald. Vaak ging het wel goed hoor.
Wanneer ze klaar was met haaar ogen, die perfect opgemaakt waren, ging ze met het wimperkrulletje aan de slag, een beetje blush, d'r lippen stiften en ze was klaar.

Heerlijk als ik daar nu aan terug denk, mijn moeder is nu 78 en maakt zich nog steeds op, verzorgt haar huid nog steeds goed en is eigenlijk gewoon nog een prachtvrouw om te zien. Zelfs zonder make-up.

Ik ben nooit iemand geweest die veel bezig is geweest met makeup, eigenlijk pas sinds vorig jaar een beetje. Ik ben niet zoals mijn moeder, maar ik vermoed dat mijn dochter precies als haar oma wordt.

Anoniem –   – (10 mei 2011 om 21:14)  

Ik kwam via google op deze site.
Nu ik dit verhaal lees, bedacht ik me ineens dat dit heeeeel bekend is!
Bij ons thuis precies zo!
Mijn oma maakte zich ook op. Zonder make up zelfs niet de krant bij de buren door de bus doen. Ook altijd nagels lakken.
Mijn eigen moeder gebruikt geen make up.
Mijn zusje en ik (21 en 23) Gebruiken beiden make up, lakken onze nagels.. Ook bij ons heeft het een generatie over geslagen!
Ik dacht dat het toeval was, maar misschien zit er toch nog een vorm van logica achter.. :)

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP