Lezen in dit huis....


Sinyo leest de Voetbal International he-le-maal uit en daarna nog 8x ofzo, daarnaast leest hij de Donald Duck die dikke. Wanneer wij zeggen pak nu eens een echt boek en lees daarin, dan kijkt hij ons vol afschuw aan want dat vindt hij echt helemaal niets.(Dat wordt nog wat in het examenjaar, dan is het verplicht!)

Nona leest verschillende tijdschriften, maar heeft ook een lading boeken in haar kast van Carrie Slee, ze heeft Inkthart zelf gekocht en ook de boeken van Twilight. Alleen toen ze die laatste wilde lezen zei ze: 'O, is toch wel moeilijk'. Die had ze namelijk a 2 jaar geleden gekocht. Toen was ze 10 of 11 jaar en inderdaad het was iets te veel van het goede.

Manlief leest niet vaak, hoewel hij de Bijbel aan het lezen is, maar vindt het een worsteling. Ik kan me die zinnen inderdaad nog goed herr. soms moest ik het 3x over lezen en dan snapte ik het. Hij heeft ook het boek over Krishna op zijn nachtkastje liggen, als afwisseling van de Bijbel.
Hij leest het niet ivm geloof, maar omdat het hem wel interessant lijkt.

Ikke? Ik lees de ene veel en de andere helemaal niets. Heb net een paar boeken van Sophia Kinsela uitgelezen. Het 'nadeel' van die boeken is dat ik ze in 1 dag uit heb, want ze lezen net te snel weg.
Het boek She van..... ik weet de schrijver niet meer... vond ik een heel mooi boek. Heb het ondertussen 3x gelezen, maar (schaam o schaam) weet niet meer waar het over gaat.
Voor de rest lees ik verschillende boeken, de boeken van Waris Dirie vond ik mooi, interessant maar ook schokkend, brrrr.... De enige boeken die ik echt leuk vind en niet meer zonder kan dat zijn mijn kook boeken.

Hoe ik nu ineens kom op dat lezen?
Omdat we vanavond op zolder het e.e.a. gaan opruimen en het tijdt wordt om boeken weg te doen. Ik vind het vaak zonde, maar lezen doe ik eigenlijk ook niet. Dus ben al afscheid aan het nemen van sommige boeken. Het boek She gaat niet weg, maar de rest ga ik, denk ik, maar op marktplaats zetten.

Overigens zijn de kinderen nu ook ziek en ik heb gezegd dat ze moesten lezen. Alleen maar klaagzang kreeg ik! Vroeger las ik ze vaak voor uit een boek met verschillende verhalen en ze wilden steeds 1 verhaal horen, dag in, dag uit, op den duur kende ze de hele tekst al en waren ze vrolijk aan het mee 'lezen'....

Huize Steen.  – (31 januari 2011 om 11:41)  

Heerlijk vind ik lezen, helaas kom ik er nauwelijks meer aan toe. Maar afscheid nemen van mijn boeken kan ik niet hoor....tot groot verdriet van mijn man ;-) Beterschap voor al je zieken!!

Susanna  – (31 januari 2011 om 11:44)  

hier wordt ook veel gelezen!
ongelezen boeken en boeken die ik niet meer lees doe ik weg (met een beetje massel ga ik naar Bredevoort!!
nu verzamel ik: de kat die......!!
van Lilian Jackson Braun.

Claudia  – (31 januari 2011 om 18:58)  

Knap om afstand te doen van je boeken. Hier inmiddels 5 kasten vol, en verschillende stapels her en der, maar er eentje weg doen: NEE!

Ik heb zelfs al moeite met uitlenen, kun je nagaan...

Running Rapunzel  – (31 januari 2011 om 20:39)  

Sinds de kinderen lees ik nauwelijks, sinds bloggen nul. Maar ik krijg het nog niet voor elkaar mijn boeken weg te doen.


Hmmmm.....waarom eigenlijk? #ruimtevreters! ik zelfs mijn studeiboeken nog liggen....

Ik voel opruimwoede opkomen...

Anoniem –   – (31 januari 2011 om 21:07)  

Oh, ik lees heel veel. Op mijn blog kan je mijn leeswoede zelfs volgen :P
Maar ik heb dan ook de mogelijkheid om iedere ochtend en avond te lezen op de trein. En geloof me, elke dag naar Brussel sporen doet me boek verslinden. Ik ga nog mijn hele lijst af krijgen!

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP