Verjaardag in aantocht, wat te eten, wat te maken.

Goed, volgende week zaterdag is het zover, dat houdt in dat ik errug lang in de keuken sta om voor 40 a 50 man te koken en hapjes te maken.

Zoon is een dag voor mij jarig, dus onze verjaardagen doen we maar op 1 dag. Toen hij kleiner was, deden we alleen zijn verjaardag, maar nu hij wat groter is vind ik dat ik ook wel eens een kadootje mag :).
We hopen dat het mooi weer is, want het is toch prettiger als kinderen buiten spelen in plaats van binnen.

Sinds afgelopen zondag ben ik in mijn kookboeken aan het kijken voor lekkere dingen. Vorige jaar had ik niet heel veel extra gemaakt, maar gewoon stokbrood met salades en kazen op tafel gedaan.
Ik wil wel het e.e.a. maken, maar het probleem is aangezien er tussen de 40 a 50 personen komen en soms wel meer. Ik zat van de week te denken, ik ga loempia's maken, maarrrrr dan moet ik er toch een stuk of honderd maken. Tja eerlijk is eerlijk, dan is de lol ervan af. (Daarom ga ik ze maar gewoon kopen)

Ik heb wel andere dingen gezien met rijstvellen, die zijn heel breed en kan daardoor in vieren worden gesneden. Dat gaat dan wel vlot. 
Ik wil eigenlijk hapjes maken die ik ruim van te voren kan maken en in de vriezer kan stoppen.

Vervolgens komt ook nog de vraag, wat te eten. De jaren ervoor is vaak nasi, bami, soto of gele rijst met kip op het bord gekomen. Iets anders is dan wel lekker, maar ja wat?
Want het moet wel makkelijk klaar te maken, op te warmen of te eten zijn.
Ik dacht toen aan ChowMien (nee, dat maak ik niet zelf maar koop ik gewoon kant en klaar bij de toko hier) en het vlees maak ik dan zelf dat is namelijk zo gebeurd.
Echter zit zoon te zeuren dat hij dat niet wil....

Ik kan helaas geen pasta of chili con carne maken, vinden wij allemaal lekker hoor.
Mijn schoonfamilie is Hindoestaans, niemand (behalve mijn man) eet rundvlees, sommige eten geen varkensvlees en weer andere zijn vegetarisch. Ze eten ook het liefst wat ze gewend zijn, ja ja hier gaat op 'wat de boer niet kent....'.
Ik ben van Indische afkomst. Voor allebei onze afkomsten geld dat eten en hapjes er gewoon bij hoort, het is een werk maar het is ook wel leuk.

Ik ga nog eens nadenken wat te eten, wat te maken.

Mochten jullie nog leuke, makkelijke en vooral snelle ideeen hebben, ik hoor of lees ze graag.



Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven
Er is een fout opgetreden in dit gadget

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP