Dadar unti (Pandan pannekoekjes met gezoete, geraspte cocos)


Morgen heeft onze dochter een opdracht bij WO (Wereld Orientatie) over eet culturen. De vraag aan moeders was of ik iets kon maken. Eerst vroeg ze Klepon, maar eerlijk = eerlijk ik had geen zin om balletjes te draaien, te vullen, te draaien en dan te koken.
Ik had wel zoiets van als ze die smaak wil dan kan ik ook Dadar Unti maken. Hier zijn de hoofd ingredienten ook pandan, gula djawa en cocos.
Ik dus tegen mijn dochter gezegd dat ik dat wel zou maken, dat vond ze ook goed. (Laten we eerlijk zijn, veel keus had ze niet, want moeders moet het maken...)

Ik moest dus 26 pannekoekjes maken, voor elk 1 en altijd 1 extra. Aangezien ik te royaal de vulling deed heb ik die nog een keer moeten maken en ben nu aan het wachten tot het is afgekoeld.

Wat hebben we nodig;
De pannekoekjes
120 gr. bloem (het kan ook met rijstemeel, maar dat had ik niet in huis)
320 cocosmelk
2 eieren
snufje zout
pandan pasta of groene eetkleursel. (Is optioneel maar maakt het wel lekkerder)
Boter

Vulling:
2 schijven palmsuiker (je kan ook 125 gr. losse palmsuiker gebruiken)
50 ml water
75 gr gerapste kokos
2 pandan bladeren (gekneusd)


Doe de bloem en zout in een kom. Doe de eieren en cocosmelk erbij en maak en roer met een garde, zorg dat er geen klonten in komen en dat het een soepel beslag is. Vervolgens doe je de pandan pasta erbij en dit is echt op gevoel, eigenlijk totdat je het een mooie groene kleur vind hebben.  Dek het af met huishoudfolie ( ik doe het met kom en al in een pedaalzak, omdat ik te ongeduldig ben voor huishoudfolie) en doe het min. 2 uur in de koelkast.

Wanneer je het beslag te dik vind als het uit de koelkast komt, doe er dan een beetje melk in. Doe dit druppel voor druppel anders is het misschien weer te slap!

Zet een koekepan op het vuur en doe een beetje boter erin. Schep beslag op een lepel (ik gebruik een jus lepel) en schenk het in de pan. Zorg dat het dun wordt en maak ze niet te groot. Wanneer er putjes in komen draai je het pannekoekje om en bak je de andere kant voor een minuut of 2.

Doe 1 pannekoekje per keer en zorg dat er niet te veel in gaat.

Vulling:
Doe alles voor de vulling in een steelpan en laat de suiker op medium vuur smelten en roer alles goed door elkaar.  Het vocht moet net niet weggekookd zijn. Haal het van het vuur om af te koelen.

Wanneer de pannekoekjes klaar zijn en de vulling is afgekoeld, ga je de pannekoekjes vullen.
Strijk wat vulling uit in het midden en rol het pannekoekje op tot een pakketje.
Ik heb er nu meteen keukenrol omheen gerold, dat is wel zo handig in de klas!
Je kan de vulling ook los over het pannekoekje doen of op een andere manier, wat je maar wilt.

Klaar en smullen maar.


J  – (1 december 2009 om 11:22)  

yum, these look really good! :)

Een reactie plaatsen

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven
Er is een fout opgetreden in dit gadget

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP