Alcohol en tieners

Vandaag las ik het weer in de krant. Tieners beginnen steeds jonger met drinken en drinken ook steeds meer. Het promilage in het lichaam van de tieners wordt steeds hoger, van 1,1 promille in 2002 naar nu al rond 2 of hoger!!


Ik kan niets anders zeggen dat ik dat toch wel verontrustend vind. Tuurlijk ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de ouders. Laten we eerlijk zijn je kan je kinderen niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de gaten houden. Hoe je ook je best doet het kan fout gaan.

Bij ons in de stad is (of misschien is het nu al weg) een disco en op vrijdagavond tot 23:00 is de toegang voor kinderen vanaf 11 jaar tot 15 jaar. Bij het langslopen zien we inderdaad kinderen die net 11 zijn daar in de rij staan. Ik heb een vermoeden dat er geen alcohol wordt geschonken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit gevraagd heb.
Ik vraag me echter wel af of dit het begin kan zijn, misschien stel ik me vreselijk aan hoor!
Ik zie altijd voor me dat die kinderen naar de disco gaan, ze eerst beginnen te praten over alcohol en dan met elkaar afspreken om het uit te proberen. Met als resultaat dat er 1tje laveloos in het ziekenhuis beland.

Ik weet dondersgoed dat dat niet reëel is, omdat dit natuurlijk altijd en overal kan gebeuren. Veel 'foute' dingen gebeuren op school, dat is ook vaak plek 1 waar ze met elkaar over van alles praten.

Ik weet van mezelf dat ik er vroeger ook op school over praatte, ik was echter al ouder dan de kinderen nu. Naar een disco op vrijdagavond vanaf mijn elfde, aan me nooit niet, dat mocht ik later en dan was het alleen naar de soos op zondagmiddag.

De oudste van ons zit op de middelbare en ik hoop dat de disco hem nog lang niet trekt, dat alcohol nog een tijdlang niets zegt.

Ik hoop ook dat mocht alcohol hem toch wat gaan zeggen, dat hij het gewoon zegt en thuis begint! Onder onze ogen!

Een reactie posten

Mijn foto
DharSon
Werkende moeder die ondertussen al over de 40 is. Mijn man en ik stomen 2 kinderen, van 13 en 14 jaar, klaar voor deze maatschappij.
Mijn volledige profiel weergeven

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP